Kurs og undervisning innen sang- og stemmebruk. Priser kommer etter som de ulike kursene settes opp eller bestilles og utfra hvor mange deltagere det blir på hvert enkelt kurs.

PUST - så enkelt og så vanskelig

 

Dette kurset passer for alle som ønsker å forstå hvordan vi kan jobbe med vår egen pust og lære oss og utnytte energien og krafta som er i den naturlige pustefunksjonen vår.

 

Som nyfødte anvender vi pusten på en fantsisk hensiktsmessig måte. Så skjer det ting underveis. Livet preger oss på ulike måter og summen av dette kan også påvirke kontakten med vår egen pust. 

 

På dette kurset går teori og praksis hand i hand. Vi tar utgangspunkt i kroppens anatomi og fysiologi og prøver det ut gjennom ulike øvelser. Vi bruker stemmen, sang og tale, som middel for å erfare hvordan pusten fungerer.

 

 

 

Referanse

 

Vår erfaring med Sissel som kursholder for Vibehaugen Barnehage, er at hun
ivaretok på en veldig god måte, det vi hadde lagt inn i vår bestilling.
Sissel ga oss faglig påfyll og inspirerte oss til videre arbeid med det musiske i barnehagen vår.

 

Kari Løken Thorsen, pedagogisk leder

Vibehaugen Barnehage"

SANG  OG STEMMEKURS

 

Kurset passer for deg som liker å bruk stemmen din, ønsker å lære mer og få verktøy som du kan bruke videre etter at  kurset er ferdig.

 

Kurset bygger på  Complete Vocal Technique sin teknikker og  filosofi om stemmebruk. Cathrine Sadolin er grunnlegger av Complete Vocal Institute i København og har forsket på stemmen i mange år.

Dette vil ikkje være et tradisjonelt CVT - kurs for dere som kjenner til konseptet fra før.

 

Kurset kan deles inn i  moduler eller kjøres som helgekurs over to dager. Vi starter med teori omstemmen og kroppens anatomi. 

 

Modul 1.

 

3 grunnprinsiper

  • Pust/støtte

  • Unngå spenninger i lepper og kjeve

  • Nødvendig twang/kjerne i tonen

 

Videre vil kursene innholde temaer om de 4 sangfunksjonen, klangfarger og effekter - og ikkje minst - hvordan ta vare på stemmen.

 

En sunn og fri stemme er alltid målet!

 

 

 

 

DEN SLITNE STEMMEN

 

Mange bruker stemmen sin mye i fobindelse med jobben. Lærere er en spesielt utsett gruppe for stemmeslitasje. Man kan bli utbrent og overarbeidet i stemmeapparatet  på samme måte som man får overbelastninger på andre områder i kroppen vår.

Vi ser på ytre forhold som påvirker oss.

  • Hva med lydforholdene på arbeidsplassen din?

  • For mye støy i rommet?

  • For dårlig akustikk?

Vi lærer om hvordan stemmen fungerer og hvordan vi kan ta vare på den i løpet av dagen.

Kurset kan holdes på ditt arbeidssted  og tilpasses etter behov.

 

 

VEILEDNING OG OPPMUNTRINGKURS

 

Kurs for barnehageansatte, lærere og andre som har lyst til å bli tryggere på å bruke sangen i jobbsammenheng, få inspirasjon og veiledning utfra utfordringer de møter i jobb hverdagen. Kursets lengde og innhold blir planlagt utfra ønsker fra pedagogiskleder/lærer i skole- eller barnehage.

 

 

 

Referanse

 

"Kongsberg Teaterlag har hatt gleden av å ha hatt Sissel som kursholder i et begynnerkurs i Stemmebruk og Sangteknikk. Vi hadde en flott opplevelse der vi ble tatt godt vare på, selv på områder utenfor vår komfortsone, i trygge og inspirerende rammer.

Vi kan varmt anbefale Sissel som kursholder"

 

 Stein O Rasmussen, leder,

Kongsberg Teaterlag