Search
  • Sissel GE

Når Det ikke Stemmer


Jeg klarte ikke la være å kalle det neste innlegget for "Når det ikke stemmer" - For ingenting er vel mer frustrerende enn når stemmen ikke stemmer. Folk flest tenker ikke over stemmen sin. Den er en naturlig del av kroppen vår, heldigvis. Vi tenker ikke noe mer over at vi har en sunn stemme enn at vi har to friske armer For det er først når stemmen begynner å svikte oss at vi blir bevist dens funksjon. Er du profesjonell stemmebruker så er det krise når stemmefunksjoner svikter. Når vi begynner å bli slitne på grunn av for stort arbeidspress bør det lyse en rød lampe. Da bør vi virkelig kjenne etter om stemmen fungerer som den skal eller om vi har begynt å kompensere med feil muskel bruk. Muskler i mage og rygg, grovt skissert, er de store muskelgruppene som skal bære stemmen. Alle de 37 små musklene i strupen (larynx) er avhengig av godt samarbeid med de store musklene for at det finstemte samspillet med stemmebåndene skal fungere på en sunn måte. Forsker og logoped Tom Karlsen sier noe om dette i en artikkel. Klikk deg videre her og les:

http://forskning.no/helse-helsetjeneste-helseadministrasjon/2015/10/feil-muskelbruk-kan-gi-store-stemmeproblemer.

35 views0 comments

Recent Posts

See All